AKTUELT

Nyansatt Generalsekretær

Publisert: 03/Oct/22 oppdatert: 03/Oct/22
Vi ønsker Gro Lindstad velkommen!

Gro Lindstad er ansatt i den nyopprettede stillingen som Generalsekretær i Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli.

Gro kommer til oss med en stor bredde og mangfold fra tidligere arbeid og engasjement. Hun har vært aktiv i organisasjonsarbeid siden ungdommen og har vært engasjert i arbeid knyttet til solidaritet, rettigheter og internasjonalt arbeid.

Erfaringen hennes strekker seg fra juridisk rettighetsarbeid i studietiden, via å ha vært den første leder i en samlet LHBT+ bevegelse i Norge (LLH - nå FRI) til å ha jobbet en årrekke som politisk rådgiver på Stortinget. Gro har lang internasjonal erfaring fra jobber som landdirektør for Flyktninghjelpen i Kroatia og Bosnia og Herzegovina, 3 år i FN i New York i jobb for UNIFEM (nå UN Women), og så som daglig leder i paraplyorganisasjonen FOKUS - Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål.

Gro har sagt til oss at da hun så stillingen som generalsekretær utlyst tenkte hun umiddelbart - Å for en spennende og viktig jobb. Denne vil jeg gjerne ha. Hun har sagt at dette gir mulighet for å bruke tidligere erfaringer og kompetanse til å være en støttekapasitet, sparringspartner og organisasjonsbygger sammen med Den Nasjonale Støttegruppen. Gro ønsker å bruke tid i starten til å treffe fylkeslagene, snakke med medlemmer, få høre hva vi ønsker fra henne på ulike plan og bidra inn på ulike plan.

 

Vi i støttegruppen ser frem til å samarbeide med Gro, og ønsker henne hjertelig velkommen!  Hun tiltrer stillingen 1. november 2022.