Hopp til hovedinnhold
7/3-18: Premieren på "Utøya 22. juli" og fokus i mange medier
Vi forhåndsvarsler fordi det er viktig å være forberedt og fokus på terroren 22. juli kan være vanskelig og overveldende for mange berørte.

Filmen «Utøya 22. juli» har premiere førstkommende fredag 9. mars på mange kinoer rundt i landet. I den forbindelse blir det en del medieomtale i dagene som kommer. Filmen vises på filmfestivalen Kosmorama i Trondheim i kveld, og det blir fokus på filmen i programmet Lindmo på NRK lørdag kveld (10/3). 

Markedsføringen av filmen er tonet ned. Det blir ikke vist trailer til filmen. Her er utdrag av markedsplanen som vi har fått fra Paradox Film:

9. og 10. mars: 
Helsidesannonse i landsdekkende papiraviser/helgemagasiner
Alle lokalaviser på nett og noen på papir

5. – 18. mars
Clear channel og JC Decaux: Utereklame/boards.
(ikke på T-bane, buss, tog eller i kjøpesentre)

2. – 31. mars
Filmplakaten vises på kinonettsteder som filmweb.no

8. – 9. mars
Reklamebanner på VG nett (både PC og mobil)

 

Dette fokuset på 22. juli terroren kan være vanskelig og overveldende for mange berørte. Vi minner derfor om rådene fra NKVTS – de er konkrete, enkle å forstå og kan være til god hjelp. Her er et utdrag:

Du er trygg. Minn deg selv på at terroren er over, og det farlige ligger i fortiden.

Vær sammen. Ikke vær alene med vonde tanker og opplevelser. Søk til andre. La andre få lov å hjelpe deg. Fortell gjerne om hendelsen til noen som tåler å høre på deg. Husk at det ikke er alle som vil snakke så mye om det de har opplevd, det er også greit.

Bruk det som har hjulpet deg før. Minn deg på dine sterke sider. Det vil hjelpe deg til å mestre reaksjonene. De samme strategiene du har hatt nytte av før vil du også kunne ha nytte av nå.

Ha fokus på dagliglivet. Sørg for å få nok hvile og følg de vanlige rutinene dine. Gjør aktiviteter som gjør at du føler deg bedre. Gå tur? Høre på musikk? Være med venner og familie? Søvn og fysisk aktivitet kan redusere stressnivået i kroppen.

Alle rådene kan du laste ned her: http://22juli.info/Lists/Nyheter/ViewForm.aspx?ID=264


Tilbake